Gianduja Vandeuren na coma van de IC af: "Een op-en-top sportmens"

Gianduja Vandeuren
Gianduja Vandeuren Foto: © Screenshot Instagram Gianduja Vandeuren

Zaalvoetbalster Gianduja Vandeuren raakte op nieuwjaarsdag betrokken bij een auto-ongeluk en raakte daarbij in coma. Inmiddels heeft ze de Intensive Care mogen verlaten. Goede vriendin en voormalig teamgenoot bij ZVV Den Haag, Veronique Ziellemans, gaat op de situatie.

"Het is eigenlijk niet te bevatten hoe de carrière van Gigi op het hoogtepunt zo’n enorme klap heeft gehad. Ze laat er alles voor. Geeft haar vrije tijd op, let op haar voeding. Een op-en-top sportmens", vertelt Zielemans aan het Algemeen Dagblad. "Toen ik via haar familie hoorde wat er met haar was gebeurd, stond mijn wereld wel even stil."

De twee hebben nog vaak contact. "We videobellen best vaak, maar elkaar even vasthouden is toch anders. Daar kijk ik echt naar uit. Als ik haar nu spreek, vraag ik echt niet hoe het gaat, dat vertelt ze vanuit dat ziekenhuisbed al duizend keer per dag. We houden het luchtig. Dat is ook hoe we het voorheen altijd deden. Als we samen zijn, klieren we altijd wat. We hebben altijd de grootst mogelijke lol met elkaar."

Ziellemans probeert Vandeuren vaak op te vrolijken tijdens het bellen. "Ik begon maar weer eens over het moment in België waarop Gigi dacht wel even over een muurtje te kunnen springen. Dat ging helemaal mis, want ze kwam niet hoog genoeg en viel op de grond. Ik weet dat ze daar altijd om moet lachen, zulke luchtige gesprekken zijn fijn voor ons allebei."

Lees meer:
0 reacties