'Gewoon zorgen dat ze eigenlijk niet meer om me heen kunnen''

Ashleigh Weerden
Ashleigh Weerden Foto: © Orange Pictures

Ashleigh Weerden is een van de jonge speelsters in de selectie van de OranjeLeeuwinnen. De 21-jarige aanvalster, die FC Twente afgelopen zomer verruilde voor Montpellier, hoopt uiteindelijk een vaste plek te krijgen bij Oranje.

"Natuurlijk hoop je uiteindelijk een vaste plek te krijgen in de selectie. Daar ben ik heel erg mee bezig. iI doe heel erg mijn best", zegt Weerden voor de camera van Omroep Flevoland. "Ik leer van elke ervaring die ik mee mag pakken hier. Uiteindelijk hoop ik een vaste plek in de selectie te krijgen en uiteindelijk ook een vaste plek in de basiself."

De aanvalster zit soms wel bij de selectie van bondscoach Sarina Wiegman, soms ook weer niet. "Iedere ervaring is weer een ervaring rijker. Waarom ik er nu wel bij zit? Ik doe het best wel goed bij de club nu. Het gaat prima. Ik denk dat het ook wel een soort van beloning is", vervolgt Weerden, die nog wel verbeterpunten ziet.

"Ik denk dat ik fysiek nog wel wat sterker kan zijn. De ballen nog dichterbij me houden, moeilijker van de bal af te zetten. Gewoon voetballend nog beter worden en ervoor zorgen dat ze eigenlijk niet meer om me heen kunnen. Iedere keer wat nieuws laten zien", aldus de aanvalster.

Lees meer:
0 reacties