Geurts: "Tien jaar geleden betekende dat misschien einde carrière"

Loes Geurts
Loes Geurts Foto: © Orange Pictures

Loes Geurts is in verwachting van haar eerste kindje. De doelvrouw is in september uitgerekend en zal daardoor niet met Oranje actief zijn op het EK in Engeland van komende zomer.

BK Häcken, de Zweedse club waar Geurts onder contract staat, zal de goalie de komende periode ondersteunen met een individueel plan. Daardoor kan Geurts na de geboorte terugkeren op het hoogste niveau.

"We zijn superblij en kijken er enorm naar uit om ouders te worden. Het voelt heel goed dat ik me geen zorgen hoef te maken over mijn voetbalcarrière, ook al hebben we ervoor gekozen om zwanger te worden", reageert de keepster via haar club.

"Tien jaar geleden betekende dat misschien het einde van een carrière, maar dat is niet meer het geval. Ik voel honderd procent steun van de club", aldus Geurts.

BK Häcken heeft inmiddels een zwangerschapsbeleid ontwikkeld, dat naast een individueel trainingsplan zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling, de speelster zekerheid zal bieden. De club biedt bovenop de zwangerschaps- en ouderschapsuitkering tot honderd procent van het salaris zes maanden voor en zes maanden na de bevalling.

Daarnaast wordt het contract van een zwangere speelster verlengd als de speelster bij de geboorte nog minder dan een jaar vast ligt, zo geeft de club aan.

Lees meer:
0 reacties