Geurts hint op pensioen: "Wil meer thuis zijn voor mijn gezin"

Loes Geurts bij BK Häcken
Loes Geurts bij BK Häcken Foto: © Pro Shots

De kans is groot dat Loes Geurts na dit seizoen in Zweden een punt achter haar carrière zet. De 38-jarige doelvrouw combineert topsport sinds anderhalf jaar met een gezinsleven en dat blijkt af en toe lastig.

Geurts speelt inmiddels al jarenlang in Zweden. "Ik denk eerlijk gezegd dat dit mijn laatste seizoen is", is ze eerlijk in gesprek met Omrop Fryslân. Sinds anderhalf jaar is Geurts moeder van dochtertje Alba. "Drie maanden na de geboorte stond ik weer op het veld en na acht maanden heb ik mijn eerste wedstrijd weer gespeeld", blikt ze terug.

Door het moederschap heeft Geurts ook wel meer aan haar hoofd, zo is de goalie eerlijk. "Het is soms een puzzel om oppas te regelen als ik een verre uitwedstrijd heb en mijn vriend niet thuis is." Haar partner is piloot en dus vaak van huis. Geurts neemt haar dochtertje soms ook mee naar haar club, BK Häcken. "Dat is niet ideaal, maar dat moet je er voor over hebben. Ik vind het wel lastig dat ik haar moet missen als we een aantal dagen weg zijn met voetbal."

Dat was het geval tijdens de Paasdagen: "Dat soort dagen wil ik gewoon niet meer missen in de toekomst", maakt Geurts duidelijk. Het is de reden dat de 125-voudig international van Oranje er na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk een punt achter zet. "Ik heb wel vaker gedacht dat het mijn laatste seizoen zou zijn, dus ik durf het niet met 100% zekerheid te zeggen."

Geurts besluit: "Wie weet dat er toch nog een jaartje achteraan komt als ik helemaal fit ben en alles goed gaat, maar ik wil ook gewoon graag meer thuis zijn voor mijn gezin."

Lees meer:
0 reacties