Gestopte Van Olst aan de slag bij SC Cambuur: "Welkome versterking"

Marushka van Olst in het shirt van PEC Zwolle
Marushka van Olst in het shirt van PEC Zwolle Foto: © Orange Pictures

SC Cambuur maakte eerder dit jaar bekend de eerste stap naar het vrouwenvoetbal te zetten. De club uit Leeuwarden start komende zomer met een MO17-team, vanuit een samenwerking met de Meiden Voetbal Academie Nederland (MVAN).

MVA Nederland maakt nu bekend dat Marushka van Olst daarbij een rol gaat krijgen. De 22-jarige voormalig aanvalster maakte halverwege maart bekend noodgedwongen te moeten stoppen als speelster van PEC Zwolle. Dat had alles te maken met een langslepende knieblessure. Van Olst neemt dus niet helemaal afscheid van het voetbal: ze zal aansluiten bij de technische staf van SC Cambuur en MVA Nederland.

Van Olst zal als assistent-trainer werkzaam zijn bij SC Cambuur MO17 en bij de teams van MVA Nederland. "Ik ben heel blij dat ik hier de kans krijg om mij verder te ontwikkelen als trainster", reageert de voormalig aanvalster. "Ik kijk er naar uit om nu, na mijn eigen carrière, een bijdrage te kunnen leveren aan de voetbaldromen van deze talentvolle meidengroepen van SC Cambuur en MVA Nederland."

Jos Miedema is blij dat Van Olst zich bij de technische staf voegt. "Ze gaat met haar ervaring, ondanks haar jonge leeftijd, een welkome versterking worden in de staf van SC Cambuur en de Academie."

Lees meer:
0 reacties