Gestopte Kerkdijk kijkt terug: "Fijn dat Wiegman duidelijk was"

Danique Kerkdijk wordt in de lucht gegooid door haar ploeggenoten van FC Twente
Danique Kerkdijk wordt in de lucht gegooid door haar ploeggenoten van FC Twente Foto: © BSR Agency

Danique Kerkdijk zette na afgelopen seizoen een punt achter haar carrière. De 28-jarige verdedigster kijkt met een goed gevoel terug op haar carrière. In gesprek met De Stentor is Kerkdijk open over de dingen die, op het oog, pittig waren.

Zo viel ze vlak voor het EK van 2017 af bij de OranjeLeeuwinnen. "Ik trainde in de aanloop naar het toernooi wel mee en maakte die zomer de overstap naar Bristol City. Er kwam veel op mij af, dus misschien was het ook maar goed dat ik even de tijd had mij voor te bereiden", zegt Kerkdijk daarover.

Twee jaar later, op het WK van 2019, speelde de verdedigster geen minuut. "Ik vond het heel fijn dat bondscoach Sarina Wiegman duidelijk was. Ik hoorde niet bij de basis of bij de vaste invallers, wist waar ik aan toe was. Als wij de dag na de wedstrijd trainden met de reservespelers, gingen zelfs de basisspelers mee om ons aan te moedigen."

"Die konden er ook voor kiezen in het hotel te blijven. Iedereen voelde zich enorm gewaardeerd", weet ze nog. Zelfs over de verloren WK-finale blijft Kerkdijk positief: "Er valt mee te leven hoor. Die nederlaag zat niet zo diep, het was snel vergeten. Amerika was echt de nummer één van de wereld en wij waren maar een klein landje."

Lees meer:
0 reacties