'Gekke avond' voor Van Es en co: "Ze zullen hartstikke balen"

Kika van Es
Kika van Es Foto: © Orange Pictures

Kika van Es prolongeerde vrijdagavond samen met FC Twente de landstitel. Dat deden de Tukkers door op bezoek bij Ajax met 3-2 te winnen.

Een gekke avond, zo noemde Van Es het. "Omdat je naar hier komt en je weet dat je een hele goede uitgangspositie hebt. Als ze dan twee keer scoren, dan merk je dat we het toch wel even spannend vinden. Daarna zetten we in de tweede helft de knop heel goed om. We hebben een goede tweede helft gehad", analyseerde de verdedigster.

Twijfels zijn er niet geweest, zo vertelt Van Es bij de NOS. "Ik heb vertrouwen in dit team, dat zag je in de tweede helft wel. Het was een heel hectisch jaar. We hebben een jonge ploeg. We kwamen in de Champions League waar wij voor wilden gaan..."

"Dan zie je dat we het in het begin van de competitie stroef hebben, maar ik denk dat we ons uitstekend herpakt hebben", vervolgt de verdedigster, die vooral credits geeft aan de mental coach bij FC Twente.

"We hebben een geweldige mental coach, die ons iedere week geweldig voor weet te bereiden. we zijn gewoon echt een eenheid. Het is alleen maar fijn dat er iemand van bovenaf kijkt en ons daarbij helpt."

"Hij praat vooral, veel observeren, soms leuke dingen plannen", omschrijft Van Es. "Dat is denk ik het belangrijkste bij dit team. We hebben zoveel plezier, ook buiten het veld. Dat zie je ook op het veld."

De verdedigster speelde in het verleden bij Ajax en weet dat dit hard aankomt in Amsterdam. "Zij gingen deze periode in als koploper. Ze hebben zelf twee keer punten laten liggen, waardoor wij de koppositie konden overnemen. Vanaf toen waren het alleen maar finales. Dat hebben we goed gedaan. Ze zullen natuurlijk hartstikke balen. Ik ben er heel erg blij mee", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand