Geen twijfels bij Dekker: ''Nog steeds basis om verder te gaan''

Dekkercorinaop 606043ba290fa
Dekkercorinaop 606043ba290fa Foto: © Orange Pictures

VV Alkmaar won de laatste twee wedstrijden en hoopte die stijgende lijn afgelopen vrijdag door te zetten tegen Excelsior. Corona gooide echter roet in het eten.

Trainster Corina Dekker zag in de afgelopen wedstrijden de stap waar ze op hoopte. "We weten allemaal dat dit qua prestaties niet het seizoen is waar we rekening mee hadden gehouden", vertelt ze aan het Noordhollands Dagblad.

Volgens Dekker komt de vooral door haar keuze om jeugd te verkiezen boven de ervaren speelsters. "We hebben onnodig punten laten liggen, maar dat hoort bij het proces waarvoor we hebben gekozen." VV Alkmaar verloor dit seizoen enkele keren met duidelijke cijfers, waaronder met 9-0 van FC Twente.

Desondanks heeft Dekker nooit het gevoel gehad dat er geen chemie meer was tussen haar en de groep. "Zeker niet nadat we na Twente-uit een gesprek hebben gehad op de training. Het roer moest om. Dit kon zo niet verder. Aan de reactie van de groep heb je denk ik kunnen zien dat er nog steeds een basis is om verder te gaan", is de coach overtuigd.

Nooit heeft Dekker getwijfeld, zo vertelt ze: "Als je veel verliest, twijfelt iedereen weleens: ben ik de juiste persoon? Heb ik de juiste stappen gemaakt? Maar ik heb nooit getwijfeld of ik de juiste persoon zou zijn. Ik voel nog steeds een klik. Dat is het belangrijkst", besluit de trainster.

Lees meer:
0 reacties