Mislopen van WK 2027 betekent zeer slecht nieuws voor Feyenoord

De Kuip
De Kuip Foto: © Pro Shots

Het WK van 2027 komt definitief niet naar Nederland, België en Duitsland. Een flinke teleurstelling voor de drie landen en daarnaast ook nog voor Feyenoord. De Kuip zou namelijk gerenoveerd worden als het WK naar Nederland zou komen.

Die renovatie zou door de gemeente bekostigd worden. Nederland ging samen met België en Duitsland voor de organisatie van het WK van 2027. Vrijdagavond stemden de meeste leden van het FIFA-congres echter voor Brazilië. Een teleurstelling voor De Kuip. Het stadion in Rotterdam zou een van de vijf Nederlandse plaatsen zijn voor WK-duels.

In Nederland zouden wedstrijden gespeeld worden in de Johan Cruijff ArenA (Amsterdam), het Philips Stadion (Eindhoven), De Grolsch Veste (Enschede) en het Abe Lenstra Stadion (Heerenveen). In aanloop naar het WK zou De Kuip voor een deel gerenoveerd worden.

De burgemeester en wethouders schreven een brief aan de gemeenteraad. Daarin werd uitgelegd waarom de investering van 1,7 miljoen euro verantwoord zou zijn: "Met de verwachte bezoekers en internationale aandacht is dat een verantwoorde investering die ook rendeert voor alle andere wedstrijden die in het stadion plaatsvinden", zo klonk het.

Lees meer:
0 reacties