Geduld Parsons op de proef gesteld: "Een beetje gefrustreerd"

Mark Parsons
Mark Parsons Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen zouden komende dinsdag een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland spelen, maar de KNVB zette een streep door het duel vanwege de oorlog in Oekraïne.

De ploeg van bondscoach Mark Parsons is nog altijd aan het wachten op een beslissing van de UEFA over de uitgestelde wedstrijd tegen Wit-Rusland en de deelname van Rusland aan het EK van komende zomer. De UEFA besloot eind maart wel om het duel met Wit-Rusland uit te stellen en in overleg te gaan met de KNVB.

Tot op heden heeft de UEFA volgens de KNVB echter nog niks laten horen. In het ergste geval krijgt Oranje een reglementaire nederlaag opgelegd, omdat het weigert te spelen. "Het is vervelend", reageert Parsons donderdag tegenover NU.nl op de situatie. "Maar er zijn vervelendere dingen gebeurd in mijn carrière, zeker de laatste zes maanden."

Daarmee doelde de bondscoach op onder meer de vlucht die hij miste voor de OranjeLeeuwinnen. "We moeten flexibel zijn en ons focussen op de zaken waarover we wél controle hebben. Maar ik kan niet ontkennen dat ik een beetje gefrustreerd was omdat de tweede tegenstander in deze interlandperiode nog niet duidelijk was. Ik wil al mijn energie aan voetbal besteden", aldus Parsons.

De Leeuwinnen komen nu 12 april in actie tegen Zuid-Afrika in een oefenduel. "Ik wil net zoals jullie graag weten wanneer de wedstrijd is, maar we moeten wachten op de UEFA", geeft Parsons aan. Ook is het nog niet duidelijk of Rusland in de groepsfase van het EK in Engeland de tegenstander blijft van Oranje.

"Ik wil niet alleen voor onze voorbereiding, maar ook voor die van de tegenstander weten of Rusland mag meedoen. Ik begrijp dat het vreemde tijden zijn en dat er in de wereld belangrijkere dingen dan voetbal zijn. Maar ik ben voor het voetbal", besluit de bondscoach.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand