Gaat ontwikkeling van Feyenoord te traag? "Dat is niet reëel"

Feyenoord juicht na een doelpunt
Feyenoord juicht na een doelpunt Foto: © Ed Voetee Photography

Feyenoord had de ambitie de top 3 te willen aanvallen aan het begin van het seizoen. Inmiddels staat het elftal van trainer Jessica Torny op een kleurloze achtste plaats met nog twee wedstrijden te spelen in de competitie.

"We hebben een teleurstellende start van het seizoen gehad", erkent ook Manon Melis bij RTV Rijnmond, coördinator vrouwenvoetbal bij Feyenoord. "Ik wil me niet verstoppen achter blessures, zeker met de versterkingen die we hebben gehaald. Maar je ziet nu dat een aantal speelsters (onder anderen Sisca Folkertsma, red.) terug komt en het begint te lopen."

Head of Operations & Women’s Football bij Feyenoord Raymond van Meenen ziet de laatste maanden een stijgende lijn. Ook hij erkent de teleurstelling van de slechte seizoenstart, maar vindt het niet realistisch dat Feyenoord meedoet om de prijzen. "Feyenoord is qua naam een topclub. Daarom zijn de verwachtingen hoog, maar dat is niet reëel."

"Toen wij begonnen met de vrouwentak, hebben wij bewust gekozen voor een groeimodel. Wanneer je begint met een eerste vrouwenelftal wil je meteen resultaten halen, maar je hebt te maken met verschillende factoren. Je moet wel iets kunnen aanbieden om speelsters hierheen te krijgen", zegt Van Meenen.

Lees meer:
0 reacties