Gaat het aankomende EK 2024 in Duitsland opnieuw voor verrassingen zorgen?

Bondscoach Ronald Koeman
Bondscoach Ronald Koeman Foto: © Pro Shots

Vanaf 14 juni begint het echt spannend te worden en zullen de resterende mannen voetbalteams strijden om de beker. Dus laten we eens kijken wat ons te wachten staat in Duitsland en of dit opnieuw voor verrassingen zal zorgen.

Hoe ver komt Nederland in het EK?

We hopen natuurlijk allemaal dat de Oranje mannen ver zullen komen dit EK. De laatste keer was namelijk in 2012. Hopelijk nemen ze een voorbeeld aan de leeuwinnen, die het tot de kwartfinale wisten te schoppen. Helaas verloren ze op 23 juli 2022 van Frankrijk, wat ook een van de grootste tegenstanders is voor het mannenteam dit EK. Het zou in ieder geval voor een grote verrassing zorgen als ze tijdens de groepsfase van Frankrijk winnen. 

Een manier om hen te steunen is het plaatsen van sportweddenschappen, in de hoop dat Nederland de groepswinnaar wordt. Toch is dit natuurlijk niet het einddoel, want hoe groot is de kans dat Nederland daadwerkelijk het kampioenschap wint? Laten we eens kijken!

Wint Oranje het EK?

Frankrijk is dus momenteel de grote favoriet, waardoor Oranje het niet makkelijk zal hebben. Volgens experts staat Nederland ongeveer op de achtste plaats, waarbij het vooral zaak is dat ze Frankrijk weten te verslaan. Dit zou de winkansen voor ons land namelijk meteen enorm vergroten. Want de grootste verrassing zou toch echt het mee naar huis nemen van de beker zijn. 

De laatste keer dat het Nederlandse mannenteam het EK won was in 1988. In totaal wist Nederland destijds 34 doelpunten te scoren tijdens het EK, met een gemiddelde van 2.27 per wedstrijd. Handig om te weten als je van plan bent om te gokken op EK 2024 in Duitsland. Toevallig vond het kampioenschap destijds ook in Duitsland plaats, wat we zouden kunnen zien als een geluksbrenger. 

Frankrijk was destijds de titelhouder, maar werd toen al uitgeschakeld in de kwalificatiefase. Dit jaar is Nederland ingedeeld in dezelfde groep als Frankrijk, samen met Polen en Oostenrijk. Zowel Nederland als Frankrijk wisten tijdens het vorige EK de achtste finale te behalen in 2021 (het EK werd een jaar uitgesteld vanwege de pandemie). Ook Oostenrijk wist het even ver te schoppen, alleen Polen lag al eerder uit de competitie. Het zal dus in ieder geval erg spannend worden.

Sterspelers & Koeman

Als het gaat om verrassingen, dan moeten we natuurlijk een aantal spelers in de gaten houden. Aanvoerder Virgil van Dijk is daar een van en naar eigen zeggen hoopt hij op het EK een enorme indruk te maken. Een andere speler die we in de gaten moeten houden is natuurlijk Nathan Aké. Hij wil de lat hoog gaan leggen dit EK en ook prijzen pakken voor het Nederlandse team. 

Een andere “toevalstreffer” is de bondscoach. Koeman was namelijk zelf onderdeel van het elftal dat in 1988 kampioen werd. Hij weet dus als geen ander wat er nodig is om te winnen. 
Aan de inzet van Koeman zal het in ieder geval niet liggen. Hij gaf in een recent interview aan dat je “Iedere dag moet uitstralen dat je het toernooi wil winnen.”

Als je toe bent aan meer Oranje voetbalnieuws, dan kun je ook de Oranje Leeuwinnen volgen die zijn begonnen aan de kwalificatie voor het EK in 2025. 

Lees meer:
0 reacties