"Gaan toch niet de marktwaarde van Weghorst en Rijsbergen vergelijken"

Het is al een tijdje gesprek van de dag in het vrouwenvoetbal, de hoogte van de lonen. In De Oosttribune wordt het recente voorstel van de PvdA in Enschede besproken.

"Hebben jullie trouwens dat voorstel van de partij van de arbeid gezien, over de gelijktrekking van de lonen bij FC Twente?", vraagt Tijmen van Wissing aan de mannen aan tafel. "Nou als dit de gemeente Enschede moet vertegenwoordigen, dan ben ik blij dat ik niet in Enschede woon. Dan ben je toch niet goed."

"Waarop is dat gebaseerd in wezen dan?", vraagt Jan van Staa zich af. "We hebben bijvoorbeeld altijd heel prettig samengewerkt met Hester van den Top", gaat Van Wissing verder. "Logisch dat die evenveel of meer verdient dan ik, gelang de kwaliteit en de dienstjaren die je hebt. Maar we gaan toch niet straks de marketingwaarde van Wout Weghorst en Liz Rijsbergen vergelijken. Dan ben je toch totaal verknipt."

"Je komt toch niet met deze zotteklap aan", gaat hij verder. "Loongelijkheid met speelsters van FC Twente, die echt goed betaald worden." "Ik ben wel voor dat het naar verhouding wat betreft bijvoorbeeld supporters wordt", haakt presentator Bert van Losser in. "Dan denk ik wel dat de vrouwen nog beter worden betaald dan de mannen", reageert Van Wissing. "Zo'n Renate Jansen kan er echt goed van leven."

"Ik vind dat de lonen in de toekomst ook mee moeten groeien", haakt Van Losser in. "Ja zeker, daar is iedereen het mee eens", reageert Van Wissing. "Maar dat is een hele andere discussie. Maar zo'n waanzinnig voorstel doen, dan ben je toch niet goed snik?" "Ze moeten het in fases optrekken zodat iedereen ook goed kan leven", stelt Van Staa. "Niet iedereen moet zomaar naar het buitenland vertrekken, dus als je goed gehonoreerd wordt hier dan blijven spelers ook langer. Maar je kan het niet vergelijken met spelers van de FC Twente mannen. Dit moet stapsgewijs gaan."

Lees meer:
0 reacties