Fysio weet: "Martens heeft een aantal zware jaren achter de rug"

Lieke Martens bij haar afscheid
Lieke Martens bij haar afscheid Foto: © BSR Agency

Lieke Martens zette deze week een punt achter haar interlandcarrière. Na al die jaren in Oranje kiest de aanvalster voor zichzelf en voor iets meer rust.

Frans Beltjens, de fysiotherapeut van Martens, weet dat de Limburgse het zwaar heeft gehad. "Lieke was dertien of veertien toen ik haar leerde kennen. Ik ben nog steeds haar fysiotherapeut en heb het hele proces – van onbekende speelster tot wereldster – van dichtbij gevolgd", vertelt hij aan het NRC.

Beltjens gaat verder: "Lieke is trouw, eerlijk en oprecht en in de loop der jaren zijn we bevriend geraakt. Ze is een leider die nooit de aanvoerdersband heeft willen dragen, dat zit niet in haar aard", weet hij over de aanvalster. "Over haar blessures kan ik weinig kwijt, behalve dat Lieke een aantal zware jaren achter de rug heeft met een grote belastbaarheid."

"Haar vrije tijd was schaars, ze speelde veel wedstrijden, trainde veel. Dat vergroot de kans op blessures. Haar revalidatieprogramma’s waren intensief en soms eenzaam", geeft Beltjens aan. "Niet iedereen krijgt dat mee, omdat Lieke zich daar niet over uitlaat, dat vindt ze privé. Het is jammer dat Lieke niet fit was op het WK van 2019, want met een fitte Lieke had Nederland meer kans op de wereldtitel gehad", zo denkt de fysiotherapeut.

Lees meer:
0 reacties