Welkom op onze nieuwe website!

Functie Roord opgewaardeerd: ''Dan ben ik soms al zes uur kwijt''

Roordrene OP 5f881e1f7e64b
Roordrene OP 5f881e1f7e64b Foto: © Orange Pictures

FC Twente heeft de functie van René Roord opgewaardeerd. Het betekent dat hij de komende drie jaar de vrouwentak verder gaat professionaliseren.

''Ik ga van acht uur in de week werken bij FC Twente naar 2.5 dag. Als ik naar een uitwedstrijd moet, ben ik soms al zes uur op een dag kwijt'', legt de manager vrouwenvoetbal uit. ''Of ik het nog ga meemaken dat we bij FC Twente met een fulltimer gaan werken op technische zaken? Ajax en PSV doen dat al, wij hebben de taken anders verdeeld. Minke Renskens doet meer de administratieve kant, waardoor ik me puur op het voetbal kan richten.''

Roord is op zijn plek in het vrouwenvoetbal. ''Het maakt mij niet uit of ik naar een vrouwen- of mannenwedstrijd ga kijken. Ik zie het verschil niet eens meer en dat komt ook omdat ik door Jill al heel lang het vrouwenvoetbal volg. Voor mij is het heel simpel: ik geniet van elke wedstrijd op topniveau'', vertelt hij aan TC Tubantia.

Er wordt nog wel eens denigrerend gedaan over het niveau bij de vrouwen. Roord plaatst een kanttekening. ''Soms is het bij de vrouwen hemeltergend slecht, maar bij de mannen denk ik ook vaak genoeg 'misschien moet je die ene schoen even aan de goede voet doen'. Het is tegenwoordig ook een klus om de hele zondag uit te zitten als je de eredivisie ziet.''

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Eredivisie Women
FC Twente W -
-
SC Heerenveen W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PSV W -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PEC Zwolle W -
-
Ajax W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord W -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Eredivisie Women
SC Heerenveen W -
-
ADO Den Haag W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle W 7 5 13
2 Ajax W 6 8 10
3 PSV W 5 6 10
4 FC Twente W 5 11 9
5 Feyenoord W 5 3 8
Bekijk de hele stand