Frijns: "We hebben laten zien dat we lekker willen voetballen"

Emma Frijns
Emma Frijns Foto: © Pro Shots

Het bekersprookje van Jong PSV is afgelopen. De jonge Eindhovenaren verloren zondag in de halve finale met 2-0 van FC Twente.

Een bijzondere ervaring, zo geeft Emma Frijns aan. "Als beloftenploeg in de halve finale van de beker, dat is heel speciaal. Ik denk dat we het echt goed hebben gedaan. We zijn wel trots met grote, dikke hoofdletters. Het is jammer dat je die spelhervattingen tegen krijgt, maar ik denk dat we op sommige momenten echt goed hebben meegevoetbald. We zijn ook dreigend geweest", was het oordeel van de 18-jarige verdedigster.

Jong PSV heeft zichzelf laten zien, erkent Frijns. "We hebben laten zien dat we gewoon lekker willen voetballen, dat het ons niet uitmaakt wie onze tegenstander is. Wij gingen er vol voor. We hadden goed geanalyseerd, dus we wisten waar kansen kwamen. Dat het uiteindelijk niet lukt, dat is jammer, maar we hebben er wel echt alles aan gedaan."

Ze kijkt met trots terug op het bekeravontuur van de Eindhovense beloften. "Ik ben trots op hoe we hebben gevoetbald, op wat we samen hebben neergezet. Voor mezelf heb ik mijn ding gedaan. Ik heb geprobeerd mijn uiterste best te doen. Samen met het team heb ik Fenna Kalma van het scoren weten te houden, dat klopt. We hebben haar geanalyseerd. Je weet wat haar krachten zijn, dat zij echt een hele goede speelster is. Maar we hebben een tactiek bedacht en dat heeft gewerkt."

Uiteindelijk hebben twee spelhervattingen Jong PSV de kop gekost. "De spelhervattingen hebben ons de kop gekost. Dat maakt het wel zuur. Uit het lopende spel hebben we echt goed verdedigd, echt samen gedaan. Als het dan spelhervattingen zijn... Je weet dat ze kopsterke speelsters hebben. Dat is jammer. Nu maar hopen dat PSV 1 de beker mee naar Eindhoven neemt", besluit Frijns.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/03
PSV V
14:00
Fortuna Sittard W
za
2/03
Feyenoord V
16:30
Excelsior Rotterdam W
za
2/03
PEC Zwolle V
16:30
ADO Den Haag V
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand