Fresia Cousiño Arias: "Een wedstrijd die ik nooit meer ga vergeten"

Fresia Cousiño Arias
Fresia Cousiño Arias Foto: © Pro Shots

Na de wedstrijd tussen Nederland en België voor de Nations League werd er gesproken over een zinderende ontknoping waar het nog vaak over zal gaan. Ook voor ESPN-presentatrice Fresia Cousiño Arias was het een bijzonder moment uit haar carrière.

"Ik was bij die knotsgekke wedstrijd in Tilburg en ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Ik ben nu 32 en ik werk sinds mijn zestiende ongeveer in het voetbal, maar ik weet gewoon dat dit een wedstrijd gaat zijn die ik nooit meer ga vergeten", vertelt ze haar verhaal bij Fresia & Milan parkeren de bus. "Dat je op de tribune zit en gewoon vergeet dat je aan het werk bent. Ik was letterlijk aan het schreeuwen."

In een paar minuten tijd was Nederland naar de Final Four, toch weer uitgeschakeld door een doelpunt van Engeland en uiteindelijk tóch door. "Nederland scoorde een goal en op de bank van Nederland dachten ze de winnende. Dat was op dat moment ook even de winnende, maar toen scoorde Engeland nog. Dat leek even buitenspel, maar dat was het niet. Blijkbaar had de stadionspeaker tegen hun gezegd: het is buitenspel, maar het was geen buitenspel, dat doelpunt telde gewoon. Dat hadden wij op de tribune allemaal door, maar zij op de bank niet", beschrijft de ESPN-presentatrice.

Cousiño Arias vond de ontknoping reclame voor het vrouwenvoetbal, maar snapt ook dat sommige voetballiefhebbers het totaal niet interesseert. "Ik ben een voorvechter van het vrouwenvoetbal, maar ik vind wel dat als je niks hebt met het vrouwenvoetbal dan hoef je ook echt niet te kijken. Ik vind ook echt niet dat iedereen zich maar moet aanpassen. Als jij er geen zin in hebt en als je het niet om aan te gluren vindt, prima dan kijk je niet. Dat maakt mij echt helemaal niks uit, maar dit was gewoon echt niet normaal", aldus Fresia.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand