Fresia Cousiño Arias weet het zeker: "Zij is de allergrootste"

Fresia Cousiño Arias
Fresia Cousiño Arias Foto: © BSR Agency

Lieke Martens nam dinsdag afscheid van de OranjeLeeuwinnen. De 31-jarige Limburgse heeft ontzettend veel betekend voor het (Nederlandse) vrouwenvoetbal, zo vindt ook Fresia Cousiño Arias.

In gesprek met De Telegraaf is de presentatrice van ESPN vol lof over Martens. "Lieke was na Ada Hegerberg de eerste Europese voetbalster met starpower, een fenomeen dat in het Amerikaanse vrouwenvoetbal al enige tijd aan de gang was. Wat Lieke samenbrengt: ze heeft uitstraling en is technisch een mooie speelster."

"Ook al ben je geen fan van vrouwenvoetbal, dan nog hou je van haar voetbal. Dat kán haast niet anders", meent Cousiño Arias. "Lieke is het gezicht van de doorbraak van het Nederlandse vrouwenvoetbal. Ja, er waren pioniers als Sarina Wiegman, Vera Pauw, Daphne Koster en Anouk Hoogendijk. Maar Lieke is de allergrootste", is haar mening.

Dat Martens stopt bij de Leeuwinnen, zorgt niet voor verbazing bij de presentatrice. "Ze heeft de volledige opmars meegemaakt, vanaf haar vijftiende kent ze niks anders dan dit. En maar gáán; ze wordt ook zo geleefd. Ik denk dat weinig mensen kunnen inschatten hoe het voelt om de aandacht te krijgen die Lieke krijgt. Ik ben vaak genoeg in een stadion, maar de meisjes gillen voor niemand zo hard als voor Lieke. Meisjeshysterie, vraag het de jongens van de Backstreet Boys… als een meisje een idool heeft, transformeert zij in een demon."

"Daar heeft Lieke, een meisje uit Limburg dat gewoon lekker wil voetballen zonder een superster te zijn, mee moeten dealen. En zij is een marketingmagneet, elk bedrijf wil wat van haar. Dat is veel hoor, heel erg veel. Lieke is de eerste die dat pad heeft moeten bewandelen", weet Cousiño Arias.

Lees meer:
0 reacties