Fresia Cousiño Arias overtuigd: "Ze gaat het kunstje opnieuw doen"

Fresia Cousiño Arias
Fresia Cousiño Arias Foto: © Pro Shots

Op 20 juli begint het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. Volgende week strijdt het Engeland van bondscoach Sarina Wiegman om de Finalissima tegen Brazilië. Het lijkt de ideale voorbereiding op het WK.

In het programma Voetbalpraat van ESPN wordt het aankomende WK besproken. Na het succes op het EK vorig jaar, Engeland werd onder leiding van Sarina Wiegman voor het eerst Europees kampioen, verwacht Fresia Cousiño Arias opnieuw succes voor de Nederlandse coach: "Ze gaat het kunstje opnieuw doen."

De ploeg zal het moeten doen zonder sterspeelster Beth Mead. De verwachting is echter dat dit niet tot grote problemen zal leiden: "Ze hebben zo veel verschillende smaken die ze kunnen inbrengen. Ik denk dat Wiegman het kunstje gewoon gaat herhalen met Engeland. Die gaan gewoon wereldkampioen worden", aldus Cousiño Arias.

De OranjeLeeuwinnen hoeven niet op al te grote verwachtingen van Cousiño Arias te rekenen. "Bij Nederland heeft iedereen zoiets van 'oh die komen wel door de groepsfase heen'. Tuurlijk, Vietnam is makkelijk te verslaan, maar je zit nog met Amerika en Portugal in de poule en we hebben in de eindfase van het vorige seizoen gezien dat Portugal geen lekkere tegenstander is voor Nederland."

Voor de ploeg van Andries Jonker zal de eerste poulewedstrijd tegen Portugal op 23 juli plaatsvinden. "Zij hebben bijna alleen maar aanvallers, er staan zelfs aanvallers in de verdediging. Maar ja, de verdediging van Nederland is nog steeds niet heel best", is de presentatrice van mening.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand