Franca Overtoom als voorbeeld: "Ze is heel kundig en fysiek sterk"

Franca Overtoom
Franca Overtoom Foto: © Orange Pictures

Isabelle van Gilst had de droom om scheidsrechter te worden, maar timmert inmiddels aan de weg als assistent-scheidsrechter. In het Algemeen Dagblad doet ze haar verhaal.

In februari 2022 besloot ze die keuze te maken. "Ik heb assisteren ook altijd leuk gevonden en vlagde altijd al op toernooien. Ik heb meer potentie als assistent en heb er meer plezier in. Je treedt op als een team. Een goede wedstrijd leiden is een teamprestatie", zo verklaart Van Gilst haar keuze.

Van Gilst maakt inmiddels deel uit van het ontwikkeltraject assistent-scheidsrechters van de KNVB. "Ik ben ook derdejaars student politiekundige aan de politieacademie in Apeldoorn en werk al in de regio Rotterdam. Het vergt een hoop planning, maar mijn werkgever geeft mij de ruimte. Mijn ambitie ligt in het internationale vrouwenvoetbal. Franca Overtoom is mijn grote voorbeeld. Ze is heel kundig en fysiek sterk, maar bovendien ook een aardig persoon en heeft het betaald voetbal gehaald."

Van Gilst komt deze week ook in actie als assistent-scheidsrechter: namelijk bij de EK-kwalificatiewedstrijden van vrouwen onder 17. "Mijn ouders zitten dan zeker op de tribune. Mijn vader Eric komt altijd kijken en na afloop hebben we dan kritische gesprekken. Ja, ik ben goed op weg. Ik moet vooral veel vlieguren maken en geduld hebben om de volgende stap te zetten."

Lees meer:
0 reacties