FOTO | Miedema keert terug op trainingsveld: "Gaat zeker vooruit"

Vivianne Miedema bij Arsenal
Vivianne Miedema bij Arsenal Foto: © Pro Shots

Vivianne Miedema staat weer op het trainingsveld bij Arsenal. De Nederlandse spits heeft deze week de training hervat na een nieuwe operatie aan haar knie.

Miedema speelde in februari mee met de OranjeLeeuwinnen in de wedstrijd tegen Spanje, maar ging toen in de rust naar de kant. Het treffen met Duitsland moest de aanvalster vervolgens aan zich voorbij laten gaan en later die week werd bekend dat Miedema wederom geopereerd moest worden.

Door de ingreep zou de topscorer aller tijden van Oranje 'enkele weken' buitenspel staan. Deze week meldde Miedema zich dus weer op het trainingsveld. "We moeten er elke dag alles aan doen om onze spelers zo snel mogelijk weer op het veld te krijgen. Ze gaat zeker vooruit", meldde coach Jonas Eidevall tijdens de persconferentie.

"Ze is niet beschikbaar voor selectie voor de wedstrijd tegen Bristol (van zondag, red.), maar ze staat weer op het veld, in de beginfase. We hebben duidelijk nog meer fasen te gaan voordat ze klaar is om weer te kunnen spelen, maar ze is nu een stuk dichterbij dan de vorige keer dat ik de update kreeg", aldus Eidevall.

Bondscoach Andries Jonker gaf eerder deze week al aan te hopen dat Miedema de volgende interlandperiode weer beschikbaar is:

Andries Jonker en Vivianne Miedema op het trainingsveld bij Oranje
Andries Jonker hoopt op Vivianne Miedema: "Ze loopt op schema" Lees ook
Lees meer:
0 reacties