Fortuna-tweetal naar FC Twente: "We geloofden het niet echt"

Charlotte Hulst bij Fortuna Sittard
Charlotte Hulst bij Fortuna Sittard Foto: © BSR Agency

FC Twente kondigde deze week de komst van Alieke Tuin en Charlotte Hulst aan. Beide speelsters komen komende zomer over van Fortuna Sittard. De interesse van de ploeg uit Enschede speelde al enige tijd.

"Een paar maanden geleden kreeg mijn manager een bericht dat Twente geïnteresseerd was in Alieke en mij. We waren allebei verbaasd. Huh, wil Twente ons? We geloofden het niet echt. Ik ben namelijk heel kritisch op mijzelf en zie vooral wat er fout gaat", geeft Hulst aan in gesprek met het Noordhollands Dagblad.

De aanvalster vervolgt: "We hadden snel bedacht dat we sowieso een gesprek zouden voeren en de stad zouden bekijken. We komen in Hengelo te wonen, op tien minuten van het trainingscomplex. Zowel de stad als het gesprek voelde goed en de trainer sprak vertrouwen uit. Natuurlijk wordt ons geen basisplaats gegarandeerd, maar hij zei wel dat hij geen spelers aantrekt van wie hij verwacht dat ze op de bank komen te zitten. Ze willen mij als linker- of rechterspits inzetten", klinkt het.

En dus maken Hulst en Tuin samen de overstap naar FC Twente. "Dat ze ons allebei wilden maakt het helemaal leuk", zegt de 20-jarige Hulst. "Wij zijn al samen van AZ naar Fortuna gegaan. Toen was het voor mij een belangrijke factor dat we samen gingen. Nu is dat anders. Ik was ook gegaan als Twente alleen mij had gewild, maar we kunnen goed met elkaar opschieten; het maakt de transfer nog leuker."

Hulst kijkt uit naar alle topwedstrijden met de Tukkers. "Twente strijdt elk jaar om de eerste plek. We waren dit jaar met Fortuna ook van plan om om de bovenste plaatsen mee te doen, maar dat is niet helemaal gelukt. Na de winterstop zijn we flink afgezakt. Het spreekt vanzelf dat ik het supervet vind om Europees te gaan spelen. Die uitdaging op dat niveau is altijd leuk, want ik kan me in de schijnwerpers spelen."

Lees meer:
0 reacties