Fortuna sluit af met bekerfinale: "Dan valt dit team uit elkaar"

Roger Reijners en Tessa Wullaert met de TOTO KNVB Beker
Roger Reijners en Tessa Wullaert met de TOTO KNVB Beker Foto: © Pro Shots

Fortuna Sittard sluit het seizoen maandag af met de TOTO KNVB Beker. Het wordt sowieso een bijzondere afsluiter voor de Limburgse club, aangezien de selectie uit elkaar gaat vallen. Dat beseft ook Roger Reijners.

"Wij zijn 1,5 jaar geleden begonnen. Toen kwamen we voor het eerst bij elkaar. We zijn eigenlijk met dit team aan een behoorlijke ontwikkeling bezig. We weten ook dat dit team uit elkaar gaat vallen, eigenlijk na de bekerfinale. Dan gaat dit team uit elkaar vallen", geeft de coach aan tegenover Vrouwenvoetbalnieuws.nl. "Dan zou het natuurlijk mooi zijn als je het op zo’n manier zou kunnen afsluiten."

Hij vervolgt zijn verhaal: "Het is al mooi dat je in de finale staat, maar zoals wij elke wedstrijd ingaan, gaan we ook die finale in. We willen graag de wedstrijden winnen. Helemaal deze, want er zit ook nog een prijs aan vast." Fortuna werd afgelopen week in de halve finale van de Eredivisie Cup uitgeschakeld, waardoor de bekerfinale de laatste kans is op een prijs. Dat speelt zeker mee in de jacht op de TOTO KNVB Beker. "Ook die wedstrijd hadden we graag willen winnen. Zo gingen we er ook in, want ook daar zat weer een cup aan vast. Het is ons helaas niet gelukt."

"Er waren een aantal momenten in die wedstrijd waar Twente wel toe sloeg en wij niet. Bij de 1-0 kunnen wij de 1-1 maken. Daar halen we onze lessen weer uit. Het was in ieder geval een goede wedstrijd om te spelen", oordeelt Reijners. "Als je Twente en Ajax treft, dat zijn de topploegen in deze competitie, dus wat dat betreft was het goed om die wedstrijd gehad te hebben", vindt de oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties