Fortuna Sittard door met gehalveerd budget: "Het is vrij serieus"

Fortuna Sittard
Fortuna Sittard Foto: © Pro Shots

Fortuna Sittard gaat het budget waarmee gewerkt wordt fors verlagen. Naar verluidt wordt het gehalveerd, zo meldt De Limburger.

De Limburgse club werkte sinds het seizoen 2021/22 met een budget van één miljoen euro, waarmee het een van de rijkste teams in de Azerion Vrouwen Eredivisie was. Hoewel Fortuna nooit officieel uitspraken deed over de hoogte, lijkt het budget nu naar 500.000 euro te gaan.

Bo Breukers, manager van de vrouwentak, ziet de ernst van de situatie. "Het is vrij serieus ja. Maar ik ben ervan overtuigd dat we ook met het bedrag dat overblijft het project prima kunnen voortzetten. We zullen creatief moeten denken."

Wat verandert dit voor de ambities van de club? "Voor komend seizoen zullen we die moeten bijstellen. Maar onze stip op de horizon blijft om de top twee van de eredivisie aan te vallen en Champions League te spelen. Alleen de route daarnaartoe wordt anders. Vrouwenvoetbal bij Fortuna gaat door, daarin verandert niets, en we willen jonge talenten ontwikkelen en in Limburg een goed platform voor profvoetbal bieden."

Lees meer:
0 reacties