Fortuna Sittard rekent af met FC Utrecht en meldt zich in halve finale

Tessa Wullaert (Fortuna Sittard) in duel met Lena Mahieu (FC Utrecht)
Tessa Wullaert (Fortuna Sittard) in duel met Lena Mahieu (FC Utrecht) Foto: © Pro Shots

In navolging van Feyenoord en Ajax heeft ook Fortuna Sittard de halve finale van de TOTO KNVB Beker bereikt. De Limburgers wonnen zondag in eigen huis van FC Utrecht: 4-0.

In het Fortuna Sittard Stadion kreeg FC Utrecht kansen op voorsprong te komen, maar een goal viel er niet. Aan de andere kant was het wel raak. Tessa Wullaert zette Fortuna Sittard op voorsprong. Direct na de pauze volgde de 2-0. Op aangeven van Wullaert verdubbelde Hanna Huizenga de marge namens de thuisploeg. FC Utrecht kwam uiteindelijk niet op het scorebord en in de laatste tien minuten kwamen er nog twee Limburgse goals bij.

Maria Ólafsdóttir Grós zorgde voor de derde Fortuna-treffer en vlak voor tijd maakte Wullaert haar tweede doelpunt van de middag. Daardoor stond er na het laatste fluitsignaal een stand van 4-0 op het scorebord en gaat Fortuna Sittard naar de halve finale van het bekertoernooi.

Scoreverloop:
27' 1-0
Tessa Wullaert
48' 2-0 Hanna Huizenga
84' 3-0 Maria Ólafsdóttir Grós
90' 4-0 Tessa Wullaert

Opstelling Fortuna Sittard: Lemey, Knol, Pedersen, Van Diemen (76' Van Koot), Tuin, Hulst (76' Ólafsdóttir Grós), Delacauw, Antonsdóttir (87' Muhtaj), Teulings (90+' Ait Omar), Huizenga (90+' Rooijendijk), Wullaert

Opstelling FC Utrecht: Copier (87' De Groot), Visscher (64' Piqué), Van Schoonhoven, Van der Zanden, De Jong, Mahieu (76' Van de Velde), Paliama (46' Roosjen), Munsterman, Van Straten, Bakker, Groenendijk (64' Prins)

Lees meer:
0 reacties