Fortuna Sittard produceert zevenklapper op bezoek bij PEC Zwolle

Tessa Wullaert juicht na een goal voor Fortuna Sittard
Tessa Wullaert juicht na een goal voor Fortuna Sittard Foto: © Pro Shots

Fortuna Sittard heeft het seizoen in de Azerion Vrouwen Eredivisie afgesloten met een klapper. De Limburgers wonnen met maar liefst 7-1 op bezoek bij PEC Zwolle.

In Zwolle golfde het in de openingsfase op en neer. Na een klein halfuur leek Fortuna op voorsprong te komen, maar de goal van Hildur Antonsdóttir werd afgekeurd vanwege buitenspel. Vijf minuten later ging de bal aan de andere kant op de stip. Kely Pruim verzuimde de penalty binnen te schieten.

Fortuna Sittard maakte direct daarna de 0-1 via Alieke Tuin. Vlak voor rust liepen de Limburgers verder weg. Tessa Wullaert en María Ólafssdóttir Grós waren trefzeker. Na de pauze deed PEC Zwolle wat terug via Zoë Zuidberg, maar daarna ging het hard. Ólafssdóttir Grós tekende voor haar tweede treffer van de middag, waarna Antonsdóttir de 5-1 maakte.

Een eigen goal van Inske Weiman betekende de zesde Limburgse goal, waarna Wullaert in de slotfase nog de zevende maakte. Daarmee gaat Fortuna met een goed gevoel richting de Eredivisie Cup en de finale van de TOTO KNVB Beker.

Scoreverloop:
38' 0-1 Alieke Tuin
44' 0-2 Tessa Wullaert
45+' 0-3 María Ólafssdóttir Grós
54' 1-3 Zoë Zuidberg
56' 1-4 María Ólafssdóttir Grós
66' 1-5 Hildur Antonsdóttir
70' 1-6 Inske Weiman (e.d.)
82' 1-7 Tessa Wullaert

Lees meer:
0 reacties