Fortuna Sittard pakt volle buit na achterstand tegen SC Heerenveen

Charlotte Hulst zet Fortuna op voorsprong
Charlotte Hulst zet Fortuna op voorsprong Foto: © Orange Pictures

Fortuna Sittard heeft vrijdag de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen met 1-3 gewonnen. De ploeg uit Limburg keek na een kwartier spelen tegen een achterstand aan, maar wist voor rust de wedstrijd geheel om te draaien.

SC Heerenveen begon goed aan de wedstrijd en kwam via Van Beijeren en Iedema tot kansen om de score te openen. Het was uiteindelijk Roos de Haas die, na ruim een kwartier spelen, de Friezen op voorsprong wist te zetten door een corner binnen te tikken.

Na een half uur spelen maakte de nummer drie van de competitie weer gelijk. Het was Tessa Wullaert die rechtstreeks uit een hoekschop wist te scoren. Enkele minuten later nam Fortuna de voorsprong na een doelpunt van Charlotte Hulst. De 1-3 viel enkele minuten voor rust. Een corner van Wullaert werd door Feli Delacauw gepromoveerd tot doelpunt.

In de tweede helft moest Sittard-keeper Diede Lemey nog één keer goed optreden maar de SC Heerenveen kwam niet tot de aansluitingstreffer waardoor Fortuna de drie punten bij kan schrijven op de ranglijst.