Fortuna Sittard boekt nipte zege op PEC Zwolle en bereikt kwartfinale

Alieke Tuin juicht met Tessa Wullaert na een goal voor Fortuna Sittard
Alieke Tuin juicht met Tessa Wullaert na een goal voor Fortuna Sittard Foto: © Orange Pictures

Fortuna Sittard staat in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. In Zwolle won de ploeg van coach Roger Reijners met 1-2.

PEC Zwolle kreeg middels Nayomi Buikema direct een grote kans. De middenveldster kopte haar bal echter recht op keepster Diede Lemey. Twee minuten later lag de bal aan de andere kant in het net. Charlotte Hulst stond vrij en schoot van dichtbij binnen.

Beide ploegen kregen daarna kansen, maar het doel werd niet gevonden. Tien minuten voor het einde van de eerste helft leek Féli Delacauw de 0-2 te maken. De goal ging niet door vanwege buitenspel. In het tweede bedrijf kreeg PEC Zwolle twee goede mogelijkheden, maar de 1-1 viel niet.

In minuut 69 werd het 0-2. Tessa Wullaert schoot raak. In de slotfase werd het nog spannend door een goal van Sophie van Vugt, maar de gelijkmaker wist PEC Zwolle niet meer te maken. Daardoor bekert Fortuna Sittard verder.

Scoreverloop:
9' 0-1
Charlotte Hulst
69' 0-2 Tessa Wullaert
81' 1-2 Sophie van Vugt

Opstelling PEC Zwolle: Tijink, Weiman, Pruim, Lindner, Dijsselhof, Te Wierik (87' Kerkhof), Buikema, Kemper (74' Van Vugt), Zuidberg (46' Udink), Kroezen (74' Maatman), Van Egmond

Opstelling Fortuna Sittard: Lemey, Tuin, Moorrees, Van Diemen, Knol, Teulings, Antonsdóttir, Van Heeswijk, Hulst, Delacauw (90' Huizenga), Wullaert

Lees meer:
0 reacties