Samenvatting: Fortuna Sittard blijft foutloos na zege op Feyenoord

Fortuna Sittard heeft de tweede zege op rij geboekt in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De ploeg van coach Roger Reijners won zondagmiddag op bezoek bij Feyenoord: 3-1.

Het duel op Varkenoord werd overschaduwd door een blessure van Kirsten van de Westeringh. De speelster van Feyenoord ging voor rust naar de kant met een op het oog zware blessure. Volgens de eerste berichten is het afwachten, maar lijkt het niet te gaan om 'het allerergste, zoals van tevoren werd gedacht'.

Van de Westeringh moest gewisseld worden bij een 1-2 stand. Feyenoord kwam na 23 minuten spelen op voorsprong door een fraaie poging van Esmee de Graaf. Zij verschalkte keepster Claire Dinkla. Lang duurde die voorsprong echter niet: Jarne Teulings tekende een kleine tien minuten later voor de gelijkmaker.

In de 35e minuut zorgde Charlotte Hulst voor de 1-2. Vijf minuten voor tijd zorgde captain Tessa Wullaert voor de beslissing. Op fraaie wijze scoorde de Belgische spits de derde Fortuna-treffer van de wedstrijd.

Scoreverloop:
24' 1-0
Esmee de Graaf
32' 1-1 Jarne Teulings
35' 1-2 Charlotte Hulst
84' 1-3 Tessa Wullaert

Opstelling Feyenoord: Szymczak, Kagenaar (82' Van de Lavoir), Brandau, Obispo, Verspaget, De Graaf, Van Bentem (73' Van der Sluijs), Van de Westeringh (41' Koopman), Van den Goorbergh, Van de Ven, Bennink

Opstelling Fortuna Sittard: Dinkla, Moorrees, Knol, Van Diemen, Antonsdóttir, Teulings (73' Delacauw), Van Heeswijk, Foederer, Tuin, Hulst (73' Davidson), Wullaert (90' Huizenga)

Lees meer:
0 reacties