Fortuna oefent tegen Bayern: "Zien ons als serieuze tegenstander"

Fortuna Sittard viert het doelpunt van Charlotte Hulst
Fortuna Sittard viert het doelpunt van Charlotte Hulst Foto: © Orange Pictures

Fortuna Sittard oefent vrijdag tegen Bayern München. Een topaffiche voor de Limburgers en enigszins opvallend, met nog een week te gaan tot de start van de competitie.

Bo Breukers, manager vrouwenvoetbal bij Fortuna, was niet echt verbaasd toen hij een 'ja' kreeg van de Duitse landskampioen. "Bij de mannen zou je dit niet geregeld krijgen, zo vlak voor de competitiestart. Maar dit is écht wat anders: wij zijn de nummer drie van Nederland. Ze zagen daar ook wel: het is een serieuze tegenstander die bij ons aanklopt. Het is écht wat anders dan de mannenwereld, het verschil tussen ons en Bayern München is kleiner", vertelt de voormalig voetballer in De Limburger.

Breukers gaat verder: "De snelheid en het gemak waarmee het geregeld werd, verbaasde me misschien wel een beetje. Want ik kreeg op mijn vraag, die ik in maart stelde, vrijwel meteen een positief antwoord. In mei ben ik die kant op gereden om alles verder te bespreken en faciliteiten en hotels te bekijken en toen was het geregeld."

Via-via kwam Breukers in contact met de technisch manager van Bayern. "Dat dit lukt, is heel erg mooi voor ons. Het wordt een mini-trainingskamp dat we afsluiten met een wedstrijd. Dat is ook goed, om even weg te zijn naar een andere omgeving", denkt hij. De speelsters van Fortuna zijn razend enthousiast over de oefenwedstrijd. "Dit zijn de wedstrijden die ze willen spelen, waar we naar toe willen groeien. Het is een tegenstander waarmee je je moet meten als je de ambitie hebt om voorronde Champions League te spelen volgend seizoen."

"Bayern gaat een mooie ervaring zijn, en ons weer meer inzicht geven in waar we nu staan met ons team. We gaan er vanuit dat zij gewoon in de sterkste opstelling aantreden", aldus Breukers.

Lees meer:
0 reacties