Fortuna moet begroting halveren: "Plannen in de ijskast gezet"

Ivo Pfennings
Ivo Pfennings Foto: © Pro Shots

Fortuna Sittard trad in 2022 toe tot de Azerion Vrouwen Eredivisie, met flinke ambities. De Limburgers wilden de top twee aanvallen en meedoen in de UEFA Women's Champions League. De club moet nu echter terug in budget.

Mede-aandeelhouder Principion stopt met de extra bijdrage, waardoor de begroting wordt gehalveerd. "Met een aantal speelsters kunnen wij niet doorgaan", vertelt Ivo Pfennings, algemeen directeur, aan ESPN. "Je merkt ook dat een aantal speelsters de keuze heeft gemaakt om elders te tekenen."

"Wij zullen op basis van het budget dat we volgend jaar ter beschikking hebben een staf en selectie samenstellen", aldus de directeur. De Champions League-plannen gaan voorlopig dan ook niet door: "Die plannen worden in de ijskast gezet, omdat het zonder die extra financiële bijdrage niet mogelijk is om de top aan te vallen. Ik ga er vanuit dat we in ieder geval hopelijk een rol in de middenmoot kunnen spelen."

Dat de extra bijdrage nu stopt, komt voor Fortuna niet als verrassing, zo legt Pfennings uit. "Na drie jaar zou de bijdrage sowieso stoppen, dat was vanaf het begin duidelijk. We hebben tegen elkaar gezegd om het nu te doen zodat we bij de basis kunnen beginnen. Wel gezamenlijk, om zoveel mogelijk sponsoring op te halen. Zodat we nu aan de onderkant beginnen om zo weer iets nieuws op te bouwen."

De club is met sommige speelsters in gesprek over een nieuw contract, met een lager salaris. Daarnaast is de toekomst van trainer Roger Reijners nog ongewis. Mogelijk krijgt hij een andere rol binnen Fortuna: "De gesprekken daarover zijn wel gaande", aldus Pfennings.

Lees meer:
0 reacties