Fortuna-middenveldster vertrekt naar Duitsland: "Veel potentie"

Féli Delacauw aan de bal namens Fortuna Sittard
Féli Delacauw aan de bal namens Fortuna Sittard Foto: © BSR Agency

Féli Delacauw vertrekt komende zomer bij Fortuna Sittard. De Belgische middenveldster vervolgt haar carrière in Duitsland, waar ze heeft getekend bij TSG Hoffenheim.

Delacauw speelde sinds 2022 voor Fortuna Sittard. Dit seizoen was ze tot dusver goed voor achttien wedstrijden en zes treffers namens de Limburgse ploeg. Bij TSG Hoffenheim, de huidige nummer vier van de Bundesliga, tekent Delacauw tot medio 2026.

"Ik kijk er erg naar uit om vanaf volgend seizoen voor TSG Hoffenheim te spelen. De visie van de club overtuigde mij vanaf het begin en ik kan nauwelijks wachten om daar deel van uit te maken. Ik hoop dat ik me kan blijven ontwikkelen en met het team goede resultaten kan behalen", reageert de Belgische international op haar overstap.

"We zijn erg blij dat we het volgende talent uit België hebben kunnen aantrekken", geeft sportief directeur en coach Stephan Lerch aan op de clubwebsite van de Duitse ploeg. "Féli heeft in haar optredens voor de Belgische nationale ploeg al laten zien dat ze zich op internationaal niveau kan bewijzen. Ze kan op het middenveld vele posities bekleden en kenmerkt zich naast haar flexibiliteit ook door haar fysieke aanwezigheid."

"Féli is een sterke box-to-box speelster die we stap voor stap op niveau willen brengen en haar de tijd willen geven die ze nodig heeft. Ze heeft veel potentie en we zijn er zeker van dat ze de volgende stappen kan zetten bij TSG", zegt Lerch.

Lees meer:
0 reacties