Folkertsma wil niks weten van afbouwen: "Wil er alles uithalen"

Sisca Folkertsma is vanaf deze zomer weer speelster van PSV. De 27-jarige middenveldster verruilt Feyenoord voor de ploeg uit Eindhoven en hoopt haar ervaring over te kunnen brengen op haar teamgenoten.

"Ik hoop het team een beetje stabiliteit te kunnen brengen en een beetje ervaring te kunnen toevoegen. Ik denk dat dat voor mij op dit moment het belangrijkste is, dat ik dat aan ze kan geven", vertelt Folkertsma aan PSV TV. "Wat mijn sterke punten zijn? Ik heb wel wat ervaring, ik heb op veel plekken gespeeld. Verder ervaar ik mezelf altijd wel als rustpunt op het veld. Dat zal ik ook proberen PSV te kunnen geven."

Van afbouwen wil de middenveldster niks weten: "Ik ben een persoon die er altijd alles uit wil halen. Dat is ook de reden dat ik nu hier ben gekomen en hier mijn verdere carrière niet wil afbouwen, maar juist wil opbouwen. Ik wil er alles uithalen wat erin zit, dat ga ik hier proberen te doen."

Of Oranje nog rondspeelt in haar hoofd? "Oranje is iets voor later. Ik focus me eerst op PSV. Vanuit daar ga ik wel zien wat er weer op mijn pad komt. Wanneer mijn eerste seizoen hier geslaagd is? Ik denk prijzen pakken", is ze duidelijk.

Lees meer:
0 reacties