Folkertsma verklaart: ''Bakhuis stond er te veel alleen voor''

FC Twente begon vrijdagavond met een gelijkspel aan de play-offs van de kampioenspoule. De Tukkers kenden een lastige start van het huidige seizoen.

Inmiddels is de ploeg van trainer Tommy Stroot aardig in vorm. "We zijn de laatste maanden inderdaad goed bezig. We zitten er lekker in en bijna alles loopt zoals het hoort. Dat is heel belangrijk voor de sfeer", vertelt Sisca Folkertsma in de Twaalfde Man.

De middenveldster heeft wel een verklaring voor het mindere spel van FC Twente in de openingsfase. "Aan het begin van de competitie waren wij nog zoekende, wat vooral kwam omdat Tommy er toen vanwege een virusinfectie niet bij was. Dat is zeker niet als verwijt bedoeld aan assistent-trainer Carin Bakhuis", vervolgt Folkertsma.

De assistent-trainer was net nieuw bij FC Twente. "Ze stond er te veel alleen voor. Ze miste gewoon iemand naast zich en dat was lastig voor haar. Daardoor zwommen we vaak als team. Als je ziet hoe die twee nu met elkaar samenwerken en hoe het als geheel gaat, dat is geweldig", aldus de middenveldster.

Lees meer: