Folkertsma over goede vorm Feyenoord: "Dat was wel een probleem"

Sisca Folkertsma in actie namens Feyenoord
Sisca Folkertsma in actie namens Feyenoord Foto: © Pro Shots

Feyenoord is in vorm en treft nu Ajax in een duel om een plek in de bekerfinale. Sisca Folkertsma, toonbeeld van de goede vorm van Feyenoord, sprak met het Algemeen Dagblad.

Voor de meeste mensen is een bekerfinale iets wat je niet snel vergeet. Voor Folkertsma is dat echter niet van toepassing. "Volgens mij heb ik er twee meegemaakt. Een verloren en een gewonnen. Ik weet nog wel dat ik niet speelde, maar verder heb ik er geen herinneringen aan. Je vergeet weleens een wedstrijd hè."

Willen ze die bekerfinale halen, moeten ze eerst langs Ajax. Op 10 februari verloren ze nog kansloos van de Amsterdammers, maar daarna ging het lopen bij Feyenoord. "Hoe het kan dat we er toen niet aan te pas kwamen en het nu niet veel later zo goed doen? Dat komt omdat we positioneel veel beter staan. En bovendien hebben we met Ella Van Kerkhoven een makkelijk scorende spits erbij gekregen. Daarvoor was doelpunten maken wel een probleem voor ons."

Aanvoerder Folkertsma kwam afgelopen zomer over van Girondins de Bordeaux, waar ze twee seizoenen voetbalde maar ook een zware knieblessure opliep. De hele eerste seizoenshelft kwakkelde ze daar nog mee en van speeltijd kwam het bijna niet. Pas sinds de winterstop is ze volledig fit en vormt ze op het middenveld een blok met Toko Koga. "Ik probeer meer balans in de ploeg te brengen en met mijn ervaring anderen te helpen. Tot nu toe gaat dat best goed", zo reageert ze nuchter.

Lees meer:
0 reacties