Folkertsma legt uit: "Ik had het in Frankrijk eigenlijk wel gezien"

Sisca Folkertsma is de nieuwste aanwinst van Feyenoord. De 26-jarige middenveldster komt over van Girondins de Bordeaux en heeft in Rotterdam een tweejarig contract getekend. Daar is Folkertsma zeer blij mee.

"Ik zat natuurlijk in Frankrijk en daar had ik het eigenlijk wel gezien. Ik wilde terug naar Nederland. In Nederland kon ik bij verschillende clubs terecht, maar ik was heel blij dat ik naar Feyenoord kon. Daar ben ik super trots op", vertelt ze voor de camera's van de kanalen van haar nieuwe club . Folkertsma heeft een speciale band met Feyenoord. "Mijn vader was altijd voor Feyenoord, nu nog steeds. We zijn hier ook wel een keer geweest samen, in De Kuip, dat was super mooi. Als kinds zijnde was ik ook fan van Feyenoord", zegt de Oranje-international, die zichzelf omschrijft als 'sterk aan de bal en sterk in duels'. "Ik denk dat ik wel een van de oudste speelsters ben hier. Ik hoop de jongere speelsters te kunnen helpen in hun ontwikkeling en mijn steentje bij te kunnen dragen aan het teamproces. Uiteindelijk wil ik met Feyenoord prijzen pakken. Ik ben heel blij, ik kijk er heel erg naar uit om te beginnen", aldus Folkertsma.

💬 'Als kind was ik al voor Feyenoord' ↳ Sisca Folkertsma pic.twitter.com/4Fbi26WoaR — Feyenoord V1 (@FeyenoordV1) May 30, 2023

Lees meer: