FlowSports en SEG bundelen krachten: “Willen positie verstevigen"

Leoni Blokhuis (l.) en Eefje Janus van Flow Sports
Leoni Blokhuis (l.) en Eefje Janus van Flow Sports Foto: © FlowSports

FlowSports kent vanaf nu een derde aandeelhouder: SEG (Sports Entertainment Group). De twee toonaangevende Nederlandse sportmanagementbureaus bundelen de krachten om het vrouwenvoetbal naar een nog hoger niveau te tillen.

“Lang geleden zijn we met SEG aan de praat geraakt. We kennen daar een aantal mensen en kletsen wel vaker met collega’s. Eefje (Janus, red.) en ik zijn vaak in gesprek over de toekomst, hoe we on top of the business blijven. Het wereldje ontwikkelt zich snel en wij willen onze positie verstevigen”, legt Leoni Blokhuis, founder en managing director van FlowSports, uit.

Ze vervolgt: “Door middel van onze samenwerking met SEG zijn wij nog meer gevestigd. We krijgen een veel groter bereik. Binnen SEG werken meer dan 150 agenten, over de gehele wereld. Ze hebben een enorm netwerk en beschikken over veel kennis. We halen dus nog meer kennis en expertise in huis om onze speelsters (inter)nationaal de beste begeleiding te blijven bieden zoals zij dat van ons gewend zijn.”

Indirecte veranderingen

Direct vinden er geen veranderingen plaats voor de speelsters en coaches die door FlowSports begeleid worden. FlowSports blijft namelijk gewoon FlowSports. “Indirect heeft het wel gevolgen”, geeft Blokhuis aan. “Zo beschikken ze bij SEG bijvoorbeeld over een legal team van meerdere mensen, die dag in, dag uit bezig zijn met voetbal.”

Mede daardoor voegt FlowSports kwaliteit toe. “We gaan niet ons aantal speelsters of coaches verdubbelen, maar we hebben natuurlijk wel groeiambities. Het is goed om zo een nog groter netwerk op te bouwen.”

“Toen ik hiermee begon, werd ik uitgelachen op verjaardagen”
Leoni Blokhuis

Het is een bewuste keuze om FlowSports ‘gewoon’ FlowSports te laten, vertelt Blokhuis. “Volgende maand bestaan we tien jaar. Toen ik hiermee begon, werd ik uitgelachen op verjaardagen en vroegen mensen zich af hoe ik ooit mijn brood hiermee kon verdienen. Nu, tien jaar later, hebben we een gezond bedrijf met ontzettend veel potentie. Dat gooien we niet zomaar overboord. Daarvoor ben ik ook te trots.”

“We zijn zelf, stap voor stap aan het bouwen. Dat is ons DNA en het is belangrijk om dat zo te laten. Ik vind dat wij de beste zijn. Dat is niet arrogant, we zijn zelfverzekerd. Ik weet hoe wij onze deals doen, weet hoe we omgaan met de clubs, speelsters en met elkaar. Er is altijd veel respect, we houden nooit iemand een worst voor. Dat is in het voetbal niet altijd vanzelfsprekend”, aldus Blokhuis.

Rooskleurige toekomst

De samenwerking met SEG zorgt ervoor dat FlowSports over meer kennis beschikt en gebruik kan maken van een wereldwijd netwerk. “Voor mij persoonlijk betekent het ook dat ik kan sparren met collega's uit het mannenvoetbal. Ik kan mezelf ontwikkelen en het bedrijf verder krijgen. Uiteindelijk kunnen we allebei van elkaar leren.”

Blokhuis ziet de toekomst dan ook rooskleurig tegemoet. “Ik heb gezien hoe alles de afgelopen tien jaar is veranderd. Van een voetbalcontract bij een club tot aan het niveau op het veld. Geen dag is daardoor hetzelfde. Wij blijven enthousiast, willen de beste talenten binden en die begeleiden van hun eerste contract tot aan het einde van hun carrière. Altijd met kwaliteit voorop en op transparante wijze, want dat is waar wij voor staan”, besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand