Floor Spaan: "Liefste wil ik met die club Europees voetbal spelen"

Floor Spaan juicht
Floor Spaan juicht Foto: © BSR Agency

Floor Spaan is dit seizoen een van de uitblinkers bij AZ. De 20-jarige aanvalster scoorde tot dusver al zes keer in de Azerion Vrouwen Eredivisie, waaronder eenmaal al na tien seconden.

Dat gebeurde tegen FC Utrecht. "Ik had niet meteen door dat het een record was toen ik gescoord had, ik was toen echt bezig met de wedstrijd. Vlak na de wedstrijd kreeg ik het te horen, het was een mooie bijkomstigheid. Die goal gaf veel energie. Het waren pittige omstandigheden in Utrecht", zo vertelt Spaan in het Noordhollands Dagblad.

De aanvalster was altijd al gek van het spelletje en toen ze 5,5 jaar oud was, mocht ze eindelijk voetballen. "Ik vond voetbal machtig mooi, was altijd op het complex. Mijn vader coachte mijn zus, die nu de wereld over reist om voetgolf te spelen, en mijn moeder speelde zelf ook. Dus ja, ik kom uit een echte voetbalfamilie", zegt ze.

In juni van dit jaar tekende Spaan een contract bij AZ. Over de resultaten is ze niet tevreden, maar de aanvalster ziet dat de Alkmaarse ploeg stappen zet. "We moesten een heel nieuw spelsysteem leren. Dat was wennen, maar de basis is er, nu kunnen we verder bouwen. Bij AZ worden we fysiek en mentaal uitgedaagd. Mentaal vooral op het gebied van hoe gaan we om met sport en studie, hoe plannen we dat zo dat allebei genoeg aandacht krijgen."

Spaan heeft geen langetermijnplanning. "Ik wacht af hoe ik mij ontwikkel en wat op dat moment het beste bij mij past. Nu is het AZ. Het liefste wil ik met die club Europees voetbal spelen. Het zou geweldig zijn als ik ooit bij een mooie club in het buitenland mag spelen. Maar momenteel focus ik me volledig op mijn ontwikkeling in het hier en nu", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand