Welkom op onze nieuwe website!

Financiële problemen bij SC Heerenveen: ''Spannende maanden''

Op sc heerenveen team 6047da1971599
Op sc heerenveen team 6047da1971599 Foto: © Orange Pictures

De stichting Vrouwenvoetbal Noord-Nederland, de stichting achter de vrouwentak van SC Heerenveen, heeft financiële problemen. Dat meldt voorzitter Jessica Roosenburg in gesprek met Omrop Fryslân.

De stichting komt tienduizenden euro's tekort op de begroting van dit jaar. "We gaan er vanuit dat we het seizoen kunnen afmaken. Maar, we hebben nog een paar spannende maanden voor de boeg", is Roosenburg eerlijk. De nood is hoog, zo geeft de voorzitter aan.

"Liquiditeit is altijd het zwaard van Damocles dat boven de Heerenveen-vrouwen hangt. De stichting bestaat nog maar twee jaar, waarvan we het grootste deel van de tijd in corona zitten", legt Roosenburg uit. Ze noemt de stichting 'super kwetsbaar, maar nog wel heel strijdbaar'.

De stichting Vrouwenvoetbal Noord-Nederland werkt met een begroting van boven de zes ton. Volgens Roosenburg is het financiële gat 'even groot als tweeënhalve maand op de begroting'. De voorzitter van de stichting geeft aan dat het gat te verklaren is.

De vrouwen hebben namelijk de beschikking over een businesslounge in het Abe Lenstra Stadion, die verhuurd kan worden. Omdat de stadions al een jaar leeg zijn, komt het geld ook niet binnen. De grootste kostenpost is het salaris van de speelsters.

"Ons kapitaal staat op het veld", aldus Roosenburg. Of de speelsters de komende maanden wel hun salaris kunnen krijgen? "Dat is al maanden spannend, maar dat is ook al maanden gelukt." De voorzitter geeft aan te verwachten dat het de komende maanden ook gaat lukken.

Volgens Roosenburg helpt de coronatijd ook niet mee: "Het is heel lastig om met potentiële partners in gesprek te komen." Ook de kosten van de coronatesten werken niet mee. Toch verwacht de stichting dat de ploeg het seizoen wel af kan maken: "We gaan ervan uit dat dat gaat lukken", besluit Roosenburg.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Eredivisie Women
FC Twente W -
-
SC Heerenveen W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PSV W -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PEC Zwolle W -
-
Ajax W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord W -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Eredivisie Women
SC Heerenveen W -
-
ADO Den Haag W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle W 7 5 13
2 Feyenoord W 6 4 11
3 FC Twente W 6 11 10
4 Ajax W 6 8 10
5 PSV W 6 5 10
Bekijk de hele stand