FIFA ziet minpunten aan Nederlands, Belgisch en Duits WK 2027-bid

De speelsters van de OranjeLeeuwinnen en Duitsland met een banner voor het bid voor het WK 2027
De speelsters van de OranjeLeeuwinnen en Duitsland met een banner voor het bid voor het WK 2027 Foto: © Orange Pictures

De FIFA heeft de twee overgebleven bids voor het WK van 2027 beoordeeld. De wereldvoetbalbond bracht dinsdagavond een rapport naar buiten, waaruit blijkt dat Brazilië als beste naar voren komt.

Het Braziliaanse bid krijgt vier van de vijf te behalen punten. Het Breaking New Ground-bid, van Nederland, België en Duitsland, ontving 3,7 punten. Uit het rapport blijkt dat beide bids voldoen aan de minimumeisen van de FIFA om het WK te organiseren. De bond is positief over de infrastructuur bij het Nederlandse, Duitse en Belgische bid.

Ook de sterke commerciële positie wordt positief benadrukt. De FIFA spreekt van een 'sterk allround bid', maar ziet ook minpunten. Het bid scoort een 'hoge' risicoscore op het punt 'juridisch: contractueel raamwerk'. "Vanwege deze materiële punten is de algemene juridische inschatting dat de FIFA het risico loopt te worden blootgesteld aan inhoudelijke operationele en financiële problemen", zo wordt er geschreven.

De FIFA verwacht dus juridische hobbels, mocht het bid worden toegekend aan de drie landen. Bij het Braziliaanse bid is de wereldvoetbalbond enthousiast over de stadions die wellicht gebruikt gaan worden. Wel moet er geïnvesteerd worden in de infrastructuur.

Op 17 mei wordt bekend waar het WK zal plaatsvinden. Op het FIFA-congres in Bangkok wordt dan gestemd of het WK in Brazilië of in Nederland, België en Duitsland gehouden zal worden. 

Lees meer:
0 reacties