FIFA: Transfer Jill Roord naar Manchester City was duurste van 2023

Jill Roord juicht na een goal voor Manchester City
Jill Roord juicht na een goal voor Manchester City Foto: © BSR Agency

Jill Roord maakte afgelopen zomer de overstap naar Manchester City. Het was al bekend dat de Engelse club een flink bedrag overmaakte naar VfL Wolfsburg voor de komst van de OranjeLeeuwin, maar uit het Global Transfer Report van de FIFA blijkt dat ook nog maar weer eens.

De overstap van Roord van Duitsland naar Engeland wordt daarin genoemd als duurste van 2023. Ook Kyra Cooney-Cross (van Hammarby naar Arsenal), Lindsey Horan (van Portland Thorns naar Olympique Lyon), Geyse (van FC Barcelona naar Manchester United) en Scarlett Camberos (van Club América naar Angel City) worden genoemd in het rapport van de wereldvoetbalbond.

Deze vijf transfers samen waren goed voor meer dan 30% van de totale uitgaven in 2023. In totaal gaven clubs in 2023 6,1 miljoen dollar uit aan transfersommen. Dat is een nieuw record en maar liefst 84,2% meer dan in 2022. Overigens kwam Roord in 2022 ook al in het lijstje van grootste transfers voor. De OranjeLeeuwin, die onlangs een zware knieblessure opliep, maakte toen de overstap van Arsenal naar VfL Wolfsburg.

Lees meer:
0 reacties