FIFA op bezoek bij Nederland, Duitsland en België voor WK 2027

België, Nederland en Duitsland slaan de handen ineen voor het bid voor het WK 2027 met 'Breaking New Ground'
België, Nederland en Duitsland slaan de handen ineen voor het bid voor het WK 2027 met 'Breaking New Ground' Foto: © Pro Shots

Op 8 december leverden België, Nederland en Duitsland hun bid Breaking New Ground (BNG) in bij FIFA met de ambitie om het WK 2027 te mogen organiseren. Als onderdeel van die procedure voor kandidaten stond van 30 januari tot en met 2 februari een vijfdaags bezoek van een FIFA-delegatie aan verschillende toernooilocaties in België, Nederland en Duitsland op het programma.

Het bezoek startte op 30 januari in Dortmund, Duitsland, met een presentatie van het bid door medewerkers van de KNVB, de Belgische bond (KBVB) en de Duitse bond (DFB). BNG belooft spelers en fans een gastvrije, plezierige en veilige ervaring te bieden. Om dit te kunnen garanderen, wordt het toernooi georganiseerd in een compacte omgeving met korte reisafstanden tussen de speellocaties in de drie BNG-landen.

Voor fans betekent dit dat ze de wedstrijden kunnen bijwonen op een zo duurzaam mogelijke manier zonder onnodig hoge reiskosten. En bovenal profiteren de deelnemende landen van de korte reisafstanden, met optimale rust- en herstelperioden voor de speelsters tussen wedstrijden. De infrastructuur is bovendien modern en efficiënt ingericht, waardoor het reizen comfortabel en veilig plaats kan vinden. Zowel deelnemende landen als fans kunnen daarbij gebruik maken van accommodaties die voldoen aan de eisen en behoeften van deze tijd.

De FIFA-afgevaardigden kregen daarnaast ook de commerciële potentie van BNG2027 gepresenteerd, die nieuwe records moet vestigen voor een wereldkampioenschap door de winsten uit de verkoop van uitzendrechten, sponsoring en kaartverkoop te optimaliseren.

Gedurende hun verblijf bezochten de FIFA-afgevaardigden geselecteerde locaties in België, Nederland en Duitsland. Inspecties van stadions, trainingsfaciliteiten, teamhotels en fan festival locaties in Dortmund, Düsseldorf, Brussel, Eindhoven, Zeist en Amsterdam stonden op het programma. Het bezoek gaf de afgevaardigden een beeld van de kwaliteit van de locaties, zowel vanuit sportief oogpunt als vanuit fanbeleving. Daarnaast bewees het bezoek de eenvoudige en snelle bereikbaarheid van de verschillende locaties in de praktijk.

Naast België, Nederland en Duitsland hebben ook Brazilië en Verenigde Staten/Mexico zich kandidaat gesteld voor het WK in 2027. Op vrijdag 17 mei vindt tijdens het FIFA-congres in Bangkok de stemming plaats en wordt bekend wie het toernooi krijgt toegewezen.

Lees meer:
0 reacties