Samenvatting: Feyenoord stunt in bekertoernooi tegen FC Twente

Feyenoord heeft donderdagavond voor een enorme stunt gezorgd. De Rotterdamse ploeg wist in de kwartfinale van het toernooi om de TOTO KNVB Beker met 3-0 te winnen van regerend bekerhouder FC Twente.

Op Varkenoord leek FC Twente de favoriet, aangezien het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen maar liefst 31 punten is. Feyenoord trok zich daar echter niks van aan en na acht minuten spelen kwam de ploeg van coach Jessica Torny op voorsprong. Sanne Koopman schoot raak na een foutje bij FC Twente.

FC Twente kreeg daarna kansen, onder meer via Lieske Carleer. De verdedigster kopte over. Tien minuten voor rust viel ook de 2-0. Op aangeven van Esmee de Graaf kopte Ella Van Kerkhoven binnen. Na de pauze was Liz Rijsbergen dichtbij de aansluitingstreffer, maar de goal werd gemaakt aan de andere kant.

Romée van de Lavoir brak uit en schoot de bal in de verre hoek achter keepster Daniëlle de Jong. FC Twente zette in de slotfase niet echt meer aan in de jacht op een doelpunt, waardoor het bij 3-0 bleef. Zodoende meldt Feyenoord zich in de halve finales en kan FC Twente de KNVB Beker niet prolongeren.

Scoreverloop:
8' 1-0
Sanne Koopman
33' 2-0 Ella Van Kerkhoven
56' 3-0 Romée van de Lavoir

Opstelling Feyenoord: Szymczak, Pijnenburg, Verspaget, Obispo, Brandau, Van de Lavoir, Koga, Folkertsma, De Graaf (90' Van den Goorbergh), Koopman, Van Kerkhoven (60' Van der Sluijs)

Opstelling FC Twente: De Jong, Olislagers, Dijkstra, Carleer (72' Auée), Kaptein (72' Vliek), Te Brake, Van Ginkel, Van Dooren (72' Dhont), Jansen (62' Ziemer), Peddemors, Rijsbergen

Lees meer:
0 reacties