Samenvatting: Feyenoord wint Rotterdamse derby na bizarre goal

Feyenoord heeft zaterdag aan het langste eind getrokken in de Rotterdamse stadsderby. Op Varkenoord won de ploeg van coach Jessica Torny met 2-1.

Feyenoord kwam in eigen huis razendsnel op voorsprong. Jada Conijnenberg twijfelde na negen minuten spelen geen moment en schoot de bal onder Isa Pothof door. Na die goal werd Excelsior af en toe gevaarlijk, maar de 1-1 viel niet. De ploeg uit Kralingen werd na de pauze sterker en sterker.

De treffer viel echter aan de andere kant, op een bijzondere manier. Rachel Kleine knalde de bal in het gezicht van ploeggenoot Kimberley Smit. Waar Excelsior dacht dat het spel stil zou worden gelegd vanwege een hoofdblessure, liet scheidsrechter Caroline Lanssens doorspelen. Romée van de Lavoir profiteerde en maakte de 2-0. Het leverde Excelsior-trainer Richard Mank een rode kaart op vanwege protesteren.

Zonder Mank langs de lijn gaf Excelsior niet op. Vlak voor tijd viel de 2-1, uit een rebound na een penalty. Het slotoffensief leverde niks op, waardoor Feyenoord drie punten pakt.

Scoreverloop:
9' 1-0 Jada Conijnenberg
60' 2-0 Romée van de Lavoir
90' 2-1 Rachel Kleine

Opstelling Feyenoord: Szymczak, Brandau (73' Heij), Verspaget, Obispo, Pijnenburg, Koga (46' Van den Goorbergh), Folkertsma, Koopman (90' Van Bentem), Conijnenberg (73' Van der Sluijs), Van Kerkhoven, Van de Lavoir (84' Van de Ven)

Opstelling Excelsior: Pothof, Van Goch, Smit, Helderman (87' Van Vliet), Kleine, De Raaff, Van Spijk, Groenewegen, Homan (46' Ellouzi), Kathelyn Hendriks (75' De Ridder), Breewel

Lees meer:
0 reacties