Feyenoord wint in besloten oefenwedstrijd in Eindhoven nipt van PSV

Een duel tussen PSV en Feyenoord
Een duel tussen PSV en Feyenoord Foto: © Pro Shots

Feyenoord heeft een besloten oefenwedstrijd tegen PSV weten te winnen. In Eindhoven eindigde de wedstrijd in 1-2, door doelpunten van Maxime Bennink en July Schneijderberg.

Al binnen een paar minuten kon PSV gevaarlijk voor de goal van Jacintha Weimar verschijnen. Dat leidde echter niet tot een openingsgoal voor de Eindhovenaren. Naarmate de eerste helft vorderde werd de ploeg van Danny Mulder langzaam sterker.

Dat betaalde zich uiteindelijk uit in een treffer. Na een kwartier spelen werd een lange uittrap van Weimar niet goed verwerkt door PSV, en Maxime Bennink wist hiervan te profiteren. Ze kreeg de bal voor de voeten, twijfelde niet, en schoof zo de 0-1 tegen de touwen.

Een paar minuten voor rust wist July Schneijderberg na een mooie Feyenoord-aanval de keeper van de thuisploeg te omspelen, en zo de score te verdubbelen. Ze bracht de ruststand daarmee op een 0-2 voorsprong.

Feyenoord raakte in de tweede helft het overwicht kwijt, maar na een halfuur in het tweede bedrijf begon de ploeg van Mulder weer sterker te spelen. Dit werd echter niet uitgedrukt op het scorebord, terwijl PSV wel wist te scoren.

In de 84ste minuut scoorde de Eindhovenaren de aansluitingstreffer, waarmee het slot van de besloten oefenwedstrijd spannend bleef. Uiteindelijk eindigde het duel in 1-2 in het voordeel van Feyenoord.