Welkom op onze nieuwe website!

Feyenoord Vrouwen 'toegejuicht': ''Geen overbodige luxe''

Ado den haag feyenoord 612b780ccf80b
Ado den haag feyenoord 612b780ccf80b Foto: © Pro Shots

Feyenoord maakte afgelopen weekend haar debuut in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Iets dat volgens Leon van Heel toegejuicht moet worden, maar 'niet kritiekloos'.

Dat schrijft hij in het Algemeen Dagblad. "Dat moeten we toejuichen omdat emancipatie belangrijk is, omdat het vrouwenvoetbal zich ontwikkelt én omdat voetballende meisjes nu meer rolmodellen krijgen die hen motiveren", weet Van Heel.

"Meer aandacht voor sport is zeker in een van de meest obese gebieden van Nederland, wat Rotterdam-Zuid nu eenmaal is, geen overbodige luxe", geeft de journalist aan. "De exposure van de door NOS en sportkanaal ESPN uitgezonden wedstrijden trekt, zo is het idee, meer sponsors en daarmee meer geld om de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal te versnellen."

Dat is volgens Van Heel ook nodig: "Want het niveau is geen Champions League", zo schrijft hij. Maar hij ziet ook een keerpunt. "Met de opmars van het vrouwenvoetbal komt nog meer voetbal op televisie. Als liefhebber van een andere mooie sport sta je erbij en kijk je ernaar. Zij moeten het doen met soms een flardje aandacht, eens in de vier jaar tijdens de Olympische Spelen."

En dat is dan alleen als die sporten Olympisch zijn, aldus Van Heel. "Anders is het helemaal karig. Geen prominente rolmodellen voor meisjes en jongens die andere talenten hebben dan het aardig raken van een bal", is hij kritisch. Hij vervolgt: "Is het goed dat profclubs als Feyenoord met vrouwenvoetbal aan de slag gaan? Ja, natuurlijk."

"Is het jammer dat andere sporten niet zo'n machtige promotiemachine hebben? Dat ook. Sport is, net als het leven, niet altijd eerlijk", besluit de journalist.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Eredivisie Women
FC Twente W -
-
SC Heerenveen W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PSV W -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PEC Zwolle W -
-
Ajax W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord W -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Eredivisie Women
SC Heerenveen W -
-
ADO Den Haag W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle W 7 5 13
2 Ajax W 6 8 10
3 PSV W 5 6 10
4 FC Twente W 5 11 9
5 Feyenoord W 5 3 8
Bekijk de hele stand