Feyenoord speelt in derde oefenwedstrijd gelijk tegen OH Leuven

Op feyenoord teamfoto 610ea561af21f
Op feyenoord teamfoto 610ea561af21f Foto: © Orange Pictures

Feyenoord heeft in de derde oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen gelijkgespeeld. Op Varkenoord eindigde het duel met OH Leuven in 1-1.

Sophie Cobussen opende al na elf minuten de score. Een voorzet vanaf de linkerkant van Maxime Bennink leek een eenvoudige prooi te worden voor de keepster van de Belgische ploeg, maar toch lukte het Cobussen om een voet tegen de bal te krijgen. De bal rolde daarna langzaam over de doellijn: 1-0.

Met de voorsprong op zak kwam Feyenoord beter in de wedstrijd. Met iets meer druk vooruit kwam acht minuten na het eerste doelpunt een volgende grote kans voor de Rotterdammers. Een snel genomen inworp van opnieuw Bennink kwam terecht bij Pia Rijsdijk, die de bal meteen naar Lynn Groenewegen schoof. Een vrije doortocht richting het doel van OH Leuven lonkte, maar Groenewegen kreeg de bal onvoldoende onder controle.

De Belgische ploeg kreeg ook kansen. Nadat een voorzet vanaf de rechterkant kon worden weggekopt door Samantha van Diemen, was het Jill Duijzer die twee minuten later met een katachtige reflex een van korte afstand gekopte bal met haar voet kon tegenhouden.

Lang kon Duijzer niet genieten van haar save, want bij het uitverdedigen kwam de bal voor de voeten van spits Hannah Eurlings. Zij twijfelde geen moment en schoot van ruim 25 meter de bal over Duijzer heen: 1-1. In de tweede helft was de ploeg van trainer Danny Mulder de betere, maar gescoord werd er niet.

Op vrijdag 13 augustus komt Feyenoord wederom in actie. Tegenstander is dan SSS VR1. Het duel op Varkenoord begint om 19:30 uur.