Feyenoord speelt in De Kuip: "Dat heeft toch altijd iets extra's"

Ella Van Kerkhoven (Feyenoord) juicht na haar goal tegen SC Heerenveen
Ella Van Kerkhoven (Feyenoord) juicht na haar goal tegen SC Heerenveen Foto: © BSR Agency

Feyenoord speelt zaterdag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. De Rotterdammers nemen het in De Kuip op tegen FC Utrecht. Ella Van Kerkhoven heeft er enorm veel zin in.

"Ik vind het heel leuk dat we in De Kuip spelen. Voor mij zou het ook de eerste keer zijn, dat maakt het extra speciaal", blikt de Belgische spits vooruit voor de camera's van het clubkanaal. "In het team vinden ze het ook leuk, dat Feyenoord ons de kans geeft om in De Kuip te spelen. Als laatste wedstrijd is dat ook wel leuk, als je je familie kan meenemen, in een mooi stadion, met een rijke geschiedenis. Dat heeft toch altijd iets extra's."

Waar Feyenoord op heeft gefocust in de trainingen? "Op dat waar we altijd op focussen. Proberen te kijken hoe we de opbouw kunnen aanpakken, hoe we het balbezit kunnen optimaliseren. Voor de rest is het bij ons het blok houden, zorgen dat we stabiel staan, dat we kunnen profiteren van de foutjes van de tegenstander als die gemaakt worden."

De Rotterdammers maken nog altijd kans op de derde periodetitel, waar een ticket aan de Eredivisie Cup aan gekoppeld is. "De kans is wel klein. Er zijn twee scenario's: Ajax moet kampioen worden of ze moeten punten laten liggen tegen ADO. Maar de kans bestaat, als wij de wedstrijd winnen, dat we die Eredivisie Cup spelen. Maar ik denk dat we vooral gefocust moeten zijn op winnen tegen Utrecht. Dat moet je sowieso doen", vindt Van Kerkhoven.

Lees meer:
0 reacties