Feyenoord onderuit bij FC Utrecht: "Ben niet zozeer geschrokken"

Lotje de Keijzer (FC Utrecht) in duel met Danique Ypema (Feyenoord)
Lotje de Keijzer (FC Utrecht) in duel met Danique Ypema (Feyenoord) Foto: © Orange Pictures

FC Utrecht keerde afgelopen zondag met een 4-2 overwinning op Feyenoord terug in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Een verdiende overwinning, zo is Claudia van den Heiligenberg van mening.

"Ik vond ze de betere ploeg. Het was leuk om naar te kijken, een gretige ploeg. Goed gebruik gemaakt van de momenten", analyseerde de voormalig voetbalster bij ESPN. "Er lag veel ruimte, ook in de tweede helft. Feyenoord had heel veel moeite met de lopende speelsters, dat zie je ook bij het moment waar de penalty uitkwam. Eshly Bakker kan eigenlijk vrij makkelijk doorbreken en keepster Weimar moet aan de noodrem trekken."

Of Van den Heiligenberg geschrokken is van het niveau van Feyenoord? "Geschrokken niet zozeer. Dit is eigenlijk wel iets wat ze vorig seizoen ook lieten zien. Ik hoop alleen niet dat dit weer zo'n seizoen wordt", zegt de oud-international. Feyenoord knokte zich nog wel terug tot 2-2. "Ik dacht toen wel weer dat het een wedstrijd zou worden.

"Ze kwamen er een beetje terug in, zaten er wat beter op, waren wat feller. Toen Utrecht vervolgens de 3-2 maakte, zag je dat dat instortte. Dat zit ook voor een stukje in je hoofd. Je hebt vorig jaar zo'n seizoen gespeeld, dan is het vaak lastig om met tegenslag om te gaan. Dan denk je toch 'daar gaan we weer'", aldus Van den Heiligenberg.

Lees meer:
0 reacties