Feyenoord kijkt naar Ajax: strijd om laatste ticket Eredivisie Cup

Feyenoord juicht na een goal tegen Telstar
Feyenoord juicht na een goal tegen Telstar Foto: © Pro Shots

De Azerion Vrouwen Eredivisie komt na zaterdag ten einde, maar dat wil niet zeggen dat alle ploegen op vakantie kunnen. Uiteraard is er nog de finale van de TOTO KNVB Beker, maar ook de Eredivisie Cup staat nog op het programma.

Op de laatste speeldag zal de beslissing vallen voor het laatste ticket van de Eredivisie Cup. Hoe zat het ook alweer? De periodekampioenen kwalificeren zich, samen met de kampioen, voor de Eredivisie Cup. Als een club al een periodetitel op zak heeft, dan schuift het ticket voor de Eredivisie Cup door naar de nummer twee van die periode.  

FC Twente heeft, ongeacht of de ploeg zaterdag kampioen wordt of niet, al een ticket op zak als periodekampioen. Ook PSV is al zeker van deelname aan de Eredivisie Cup. De strijd om het laatste ticket is spannend. Nummer acht Feyenoord kan in de stand van de derde periode koploper Ajax nog achterhalen. De ploeg van Jessica Torny moet dan zelf winnen van FC Utrecht en ondertussen kijken naar wat Ajax doet tegen ADO Den Haag.

Als Feyenoord de derde periodetitel pakt, mag het meedoen aan de strijd om de Eredivisie Cup. Zo niet dan gaat dat ticket naar de nummer vier van de ranglijst. Momenteel is dat Fortuna Sittard.

Dit seizoen start de Eredivisie Cup op 15 mei met de halve finales.

De huidige stand van de derde periode:

De stand van de derde periode in de Azerion Vrouwen Eredivisie
De stand van de derde periode in de Azerion Vrouwen Eredivisie Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl
Lees meer:
0 reacties